Bentransplantering, sinuslift

Når er bentransplantering nødvendig?

 • Ved tannimplantasjon hvis tilgjengelig ben mengde eller kvalitet ikke er tilstrekkelig for å sikre stabiliteten av implantatet.
 • I tilfelle av en tann seng sykdom, når tennene ikke lenger er sikkert festet.
 • Ved utvidet bein skader (uansett grunn).
 • Før tann implantasjon hvis protesen skal settes inn i den nedre enden av sinus.
 • Etter fjerning av tann røtter eller en cyste.

Friske bein holder tenner

Bein atrofi starter etter

Bentransplantering skaper regenerering av benvev

Implantater kan være
satt inn i podet bein

Det er viktig at kroppen skal fylle benets mangel med naturlig benvev og ikke med "unyttig" vev. Av denne grunn må det sted benvev først fylles med et materiale som fungerer som en plassholder for at benet skal genereres.

Osteoplastikk (bentransplantering) materialer kan faktisk ikke erstatte benvev, men stimulere sin generasjon ved å fungere som en ramme for at det naturlige bein skal genereres. Osteoplastiske materialer forsvinner gradvis fra det nylig genererte bein, både struktur og funksjon av nytt vev vil være det samme som det originale ben.

En måte å pode benvev bruker human-stammer bentransplantering granulat eller et stykke av bein (en såkalt "bone blokk"). Materialet fått fra menneskekroppen, er rengjort og sterilisert vrf en spesiell prosedyre. Resultatet er en uorganisk struktur mest bestående av kalsium og hydroksyl-apatitt. Tannkjøttet er radert og sterkt atrophied området er fylt opp med granulat eller benblokken er festet med små titan skruer. Blokken er bygget inn i pasientens bein etter at tannkjøtt snittet er stengt.

Den andre bentransplantering metoden innebærer å bygge pasientens eget bein, vanligvis fjernet fra hoftebenet, i kjeven. Denne operasjonen er anbefalt i tilfelle av alvorlige bein tap, det gir mulighet for tann implantasjon selv i saker som tidligere ble antatt nesten håpløst.

Det tredje alternativet innebærer at bruken av syntetiske bentransplantering materialer. Dette er uorganiske materialer ligner komponentene i bein. Når det gjelder formen deres,  er de i granulat eller porøse materialer.

Området behandles med osteoplastikk må ofte dekkes under helbredelsesperioden, og dette er oppnådd med en såkalt membran. Det er oppløselige og ikke-oppløselig membraner. Om nødvendig kan en membran påføres med titan pigger.

Mindre bentransplantering utføres samtidig som tann implantasjon. I mer alvorlige tilfeller, forut pode tann implantasjon av minst seks måneder.

 

Sinusløft

En typisk form for benvev tap oppstår i overkjeven generelt, og jekslene spesielt. Sinus er over dette området, bein tykkelse mellom laveste punktet på sinus og røttene til tennene er ofte bare noen få millimeter (selv om det er betydelige variasjoner fra person til person). Hvis en jeksel er fjernet, reduserer tykkelsen på benet mellom sinus og slimhinner over tid. Årsaken er beinatrofi, som igjen er forårsaket av mangel på belastning etter fjerning av tann

Etter tanntrekking, bein tykkelse
mellom sinus og slimete
membran på overflaten avtar

Sinus-løftet innebærer heving av slimhinnen og fylling av hulrommet
med osteoplastikk materiale.

Implantater kan settes inn i
området beriket med
det osteoplastiske materialet.


Jo mer tid som utløper etter tanntrekking, benvevet bli  tynnere. I dårlige tilfeller, er de resterende bein ikke nok til å støtte selv de minste implantatet. Det er nå sinus-løfteoperasjonen er nødvendig.

Operasjonen utføres vanligvis når implantatet skruen er satt inn. Slimhinnen der sinus er "foret" med på innsiden er forhøyet som nødvendig (vanligvis ved noen få millimeter) hvor implantatet skal være, og det resulterende mellomrommet er fylt med osteoplastikke materiale. Implantatene er satt inn i beinet som dermed tykner. Hvordan implantater er langsomt bygd inn i benet er sjekket via radiografisk bildebehandling. Hvis den opprinnelige beintykkelsen er mindre enn 3-4 millimeter, vil  seks måneder med helbredelse være nødvendig etter sinus-løft, det er bare da at tann implantat (e) kan settes inn.

 

Osteoplastikk (bentransplantering) materialer

Easy-Graft

Tannkjøttet må åpnes før osteoplastikk materialet er satt inn

Easy-Graft osteoplastikk granulatet er satt inn i stedet for det manglende bein

Ingen membran er nødvendig
med Easy-Graft


Et syntetisk bentransplanteringsmateriale som er fullt absorbert av kroppen i noen måneder, for å bli erstattet av knokkelvev. Den er laget av ren ß-trikalsiumfosfat, som sikrer bens gjenfødelse. Det bio-plastiske (poly-melkesyre) tillagt granulatet, også kalt Biolinker, genererer en klebrig film på granulatet, slik at det kan plasseres som ønsket nøyaktig, raskt, og uten tap, med en spesiell dosering sprøyte.  Det stivner raskt. Den tykke filmen hindrer også spredning av bakterier. Osteoplastikk med Easy-Graft krever ikke en membran.

 

Bio-Oss, Bio-Gide

Bentransplantering kan utføres
samtidig med implantering

Bio-Oss bentransplantering
granulat blir gradvis absorbert

Den helbredende tid er
betydelig forkortet ved bruk
av en Bio-Gide membran

Bio-Oss bentransplanteringsmateriale er laget av mineraler fått fra beinet av australske storfe. Under behandling, blit alt organisk materiale fjernet, slik at bare kalsium forbinder. Under healing, er granulatet bygget inn i eksisterende benvev, gradvis absorbert av kroppen, og erstattet av nylig generert vev. Bio-Gide membranen er laget av bindevevet fått fra dyr. Kollagen protein er den viktigste byggesteinen i hud og bindevev, det fremmer sårheling og gir mulighet for optimal bein regenerasjon.

 

Lyoplant

En membran bestående av ren kollagen, laget av storfe perikard. Med en spesiell forberedelsesprosedyre, er råmaterialet rengjort av enzymer, lipider, og ikke-kollagen proteiner. Kontrollert lyophilisation (tørking i kombinasjon med frysing) sikrer en løs fiber struktur som gir mulighet for optimal innlemmelse i original vev.

 

Hva gjør man etter bentransplantering

 • Sett en kald pakke på hevelsen.
 • Ta en smertestillende hvis nødvendig.
 • Når du pusser tennene for første gang etter operasjonen, unngå området operert, og bruker anti-bakteriell munnvann.
 • Etter en uke, rengjør området rundt såret med en myk tannbørste.
 • Ikke drikk kaffe eller alkohol, og ikke røyk i 2-3 dager etter operasjonen. Disse tiltakene bidrar til å forhindre blødninger, og fremme helbredelse av såret.
 • Storrøyking og dårlig munnhygiene forringer effekten av behandlingen.
 • Få avtale med tannlegen din selv om du føler at helbredelsesprosessen er helt problemfri.

 

Budadent Odontologi

Ungarn

Budapest tannlegekontor

Zenta utca 1.

 

Konsultasjonstimer:

10.00 til 14.00 mandag

15.00 til 18.00 fredag

 

Avtale:

06-30-921-1621

(hvilken som helst dag i uken)

E-post: info@budadent.hu