Implantasjon – steg for steg

Smertefri drift i løpet av få minutter

Implantasjon betyr praktisk talt innsetting av en kunstig tannrot som en kunstig tann, kalt en krone, blir festet til senere. Prosedyren minimerer behovet for å skade (meisel) friske nabotenner. Total helbredelse tar 3-6 måneder etter operasjonen. For denne perioden, får pasienten midlertidige faste tenner som ser akkurat ut som det endelige produktet, men som ikke kan brukes like tungt. Men i spesielle tilfeller, kan den endelige krone eller bro være klar umiddelbart.

Det er naturligvis umulig å angi varigheten av operasjonen på forhånd, men generelt, hvis ingen komplikasjon oppstår, er ett implantat inne etter kun 5-7 minutter. Hvis bentransplantering er nødvendig, vil  tiden øke til 25 minutter eller deromkring. I tilfelle flere enn ett implantat blir satt inn, kan fire av dem normalt være plassert i en time, inkludert eventuell bentransplantering. Operasjonen er helt smertefri.
Etter implantasjon, er såret lukket med oppløselig sting, slik at våre kunder slipper bryet med senere fjerning.

Den langsiktige krone plasseres etter perioden med helbredelse. Innen den tid har tannkjøttet nådd sin endelige tilstand, så en perfekt dental protese kan være forberedt. I motsetning til implantater, har kroner har en begrenset "levetid", men de trenger utskifting etter 10-15 år.

Før tanninnsetting, er radiografi (røntgen eller, om nødvendig, CT bildebehandling) utført. Operasjonen utføres i en steril operasjonssal, i henhold til de strengeste hygieniske standarder.

 

Implantasjon direkte etter tanntrekking

Den mest effektive metoden implantasjon

Hvis det ikke er betennelse eller den ikke kan elimineres helt, er det tilrådelig å implantere protesen umiddelbart etter uttak av den opprinnelige tannen. I de fleste tilfeller, er implantatet innsatt direkte  i stedet hvor den opprinnelige tannroten var. Når slimhinnen er åpnet, vil vanligvis alt som trengs være en "justeringsboring" for å bringe det eksisterende hullet i tråd med størrelsen av implantatet. Som vi bruker oppløselig sutur, helbreder snittet nesten sporløst. Implantatet som vil holde den midlertidige kronen skrus inn i hullet. Den nye tannen er klar for normal bruk på samme dag.

En tann kan utvinnes på grunn av svinn av bein der den er innebygd, grunnen til at tannen har blitt løs. I dette tilfellet er beinet podet (osteoplasty) på tidspunktet for tann implantasjon.

 

Implantere en protese for å erstatte langvarige tapte tenner

Tannimplantasjon er mulig selv om beinvevet er porøs.

Slimhinnen er radert, og deretter er et hull matchende implantatet boret. En annen drill brukes til å justere diameteren på hullet der implantatet er skrudd. Så lukkes snittet med oppløselig sutur. Hvis mulig, er en midlertidig krone festet til implantatet, som kan brukes umiddelbart etter operasjonen, om enn i begrenset omfang.

Hvis du mister en tann, prøv å få det erstattet så snart som mulig. En tannmangel  i lang tid kan føre til flere problemer når du endelig bestemmer deg for et implantat. Ettersom tiden går, begynner atrofi av benet der den tapte tannen var innebygget. Hvis det ikke er nok ben, kan ingen implantat settes inn. Likevel, selv da kan det være en løsning: noen svært effektive løsninger er fortsatt tilgjengelig.

Forberedelse til implantasjon Etter implantasjon

 

Budadent Odontologi

Ungarn

Budapest tannlegekontor

Zenta utca 1.

 

Konsultasjonstimer:

10.00 til 14.00 mandag

15.00 til 18.00 fredag

 

Avtale:

06-30-921-1621

(hvilken som helst dag i uken)

E-post: info@budadent.hu